* Zdraví a vítá vás tým Lem!* Smějící se

*Linda1997* - zakladatel, překladatel - AKTIVNÍ

Erika:3 ,Dee-Dee254 ,Maja2003 - překladatel, encoder - NEAKTIVNÍ

HODNOCENÍ DÍVČÍCH ANIME

Anime Kimi ga Nozomu Eien

27. prosince 2015 v 21:20 | Linda, obrázek z akihabary
Rok: 2003 - 2004
Počet epizod: 14
Žánr: shoujo, tragédie
Děj: Dějová linie pojednává o třech lidech, kteří spolu vyrůstali. O chlapci Tatsuyovi a o dvou dívkách - Haruce a Mitsuki, které ho milují. Haruka se rozhodně jednoho dne Tatsuyovi vyznat, ale jelikož je dost stydlivá, Mitsuki se jí rozhodne pomoct. Díky tomu je dá dohromady, ale vše se navíc zkomplikuje, když Mitsukiny city zaviní Haručinu autonehodu.

Hodnocení: Tohle anime bylo velmi dojemné a bolestivé zároveň. Jak to říct. Vykresluje skutečnost, že taková věc ( jako je autonehoda) stát každému z nás a že kvůli lásce neustále trpíme. Hlavní hrdina mi přijde dost nesympatický. Přelétavý a nemá to v hlavě moc pořádku. No, spíše zmatený a často propadající stresu. Přesto všechno má tohle anime hezkou grafiku a líbezná hudby v ní nechybí. Pro dívky jako stvořené.


Anime Ookami to Koushinryou

28. prosince 2014 v 16:54 | obrázek z akihabary
nacitani

1.série: 2008
Počet epzod: 13
2.série: 2009
Počet epizod: 12
Žánr: Romantika, cestování,
Děj: Craft Lawrence je obyčejný obchodník, který si musí vydělávat na živobytí. Jednou, když se rozhodne prodat zvířecí kůži, někoho v ní najde. Před ním se objeví mladá( a zároveň nahá) dívka, na které by němalo nic zvláštního. Jen to, že má uši a ocas. Její jméno je Holo a je vlčí bohyní úrody. Avšak lidé už na ni pomalu zapomínají a Craft se rozhodne, že ji vezme s sebou na cesty. Tím začíná jejich putování.

Hodnocení: To anime se mi celkem líbilo. Horo se mi zdá celkem nevyzpytatelná a Lawrence naopak hrozně hloupý, ale právě proto to tyhle dva k sobě táhne. Především je to anime plné odpovědnosti, vychytralosti, podvodu a samozřejmě obchodování. Samozřejmě zde nechybí ani láska, nečekané zvraty a kouzelné okamžiky.


Anime Piano: The melody of a young girls heart

8. června 2014 v 10:11 | obrázek z filmaffinity.com
Rok: 2002 - 2003
Počet epizod: 10
Žánr: shoujo, hudba


Děj: Miu Nomura je obyčejná dívka. Chodí do školy, tráví čas s kamarády a řeší problémy. Její největší láskou je klavír. Hraje a skládá i své písně. Jenže její problém je, že není ochorná soutěžit ani vystupovat. Proto, když ji domluví učitel vystoupení, je absolutně proti. Ale dokáže svou nesmělost překonat?

Hodnocení: Tohle anime je moc krásné. Sice je krátké, ale hudby je v něm nádherná. Kldná a poutavá. Jak to říct. Hudba dokáže vystihnout pocity člověka a obdařit diváky příjemným zážitkem. Anime je především pro dívky, protože celý říběh je hlavně o tom, jak Miu dospívá a jak jde čelit své nejisté budoucnosti. Doporučuji ho především na zpříjemnění večera.

Anime Puchi Puri Yuushi

1. června 2014 v 15:23 | akihabara
Rok: 2002- 2003
Žánr: Shoujo, Romance, Školní život
Počet epizod: 26

nacitani

Děj: Yuuushi je 17- ti letá dívka, která byla zmenšena na 10 - ti letou. Aby zlomila tohle zakletí, musí se stát Platinovou princeznou, která je hodna toho, aby nosila Tiaru věčnosti. Pokud se jí podaří složit zkoušku a překonat těžké překážky, pak se jí její přátení splní. Zvládne to?

Hodnocení: Tohle anime se mi líbilo i nelíbilo. Děj byl jednoduchý a vše, co Yuushi měla udělat,, bylo jasné, Ale třeba grafika a povaha některých postav mě zamrzela. Viděla jsem spoustu shoujo anime a tohle bych ohodnotila na 5/10. Hudba a kouzla jsou krásně zpracované. Sice to není jedno z mých vysněných shoujo, ale je to skvělá oddychovka a komede, u které se zasmějete. Zkuste ho!

Anime Kiniiro no Chord : Blue Sky

8. dubna 2014 v 10:01 | Linda

nacitani

Rok: 2014
Počet: 12
Žánr: Shoujo, Hudba
Děj: Koihinata Kanade je vášnivá hráčka na housle. Hraje už odmalička a rozhodně to chce dotáhnout daleko. Proto se rozhodne přestoupit na Seiso akademiie ( pravděpodobně hudební škola), kde potká nejen rivaly, ale také kamarády a samozřejmě šanci zazářit.


Hodnocení: Je to nádherné pokračování první série: Kiniiro no Chord - Primo passo, které patří mezi mé oblíbené hudební anime. Anime je obohacené novou hudbou a novými skladbami, ale vpodstatě dějová linie stejná. A to se mi právě líbí. Jelikož si jde všimnout, že postavy nesou podobné rysy a rivalita či romance zde absolutně nechybí. Po dlouhých 8 letech se tohle anime znovu dostává na scénu.

Hal

5. dubna 2014 v 13:50 | akihabara
Rok: 2013
Počet: 1 (film)
Žánr: Romance

nacitani


Muž jménem Hal zemře při letecké nehodě a jeho přítelkyně Kurumi ztrácí vůli k životu. Aby znovu načerpala sílu žít, je tu robot s názvem Q01. Je navržený tak, aby vypadal a choval se jako Hal. Ačkoli Kurumi zprvu nejeví zájem a vše okolo ignoruje, postupem času se do robota jménem Hal zamiluje. A robot Hal začíná pomalu odhalovat části Halovy a Kuruminy minulosti.

Hodnocení: Tenhle hodinový film se mi líbil. Jak grafikou, tak i dějem. Má to velice krásnou hudbu a nechybí v něm ani romantika. Pro všechny dívky, které chtějí, aby je zahřálo u srdce.



Anime Kuro to Kin no Hirakanai Kagi.

2. září 2013 v 13:32 | Linda
Rok: 2013
Počet: 2
Žánr: Romance,(nad 15 let) Shoujo,

nacitani

Děj: Ikuto a Kanade jsou sourozenci. Ikuto se stará o všechnu domácnost. Naopak jeho starší sestra Kanade jenom pořád celé dny spí a nechodí do školy. Oba dva se neustále trápí, že tomu druhému nedokážou pomoct. Jednou se však Kanade zdá zvláštní den, po kterém se rozhodne po dlouhé době opustit svůj pokoj a změnit se. Ostříhat si svou ofinu, začít chodit do školy a možná se dohromady dát s fajn klukem. Jako je tajemný vlasový stylista, kterého potkala v parku a nebo rozesmátý a milý Yukio Sudou, jež je její bývalý spolužák. Jenomže, co na to Ikuto? Jak se jeho život změní a uvědomí si Kanade, že ji Ikuto miluje?

Hodnocení: Musím říct, že postavy jsou vážně pěkně prokleslené. Hudba je nádherná. Dějová linie je lehce pochopitelná, ale docela toho Ikuta lituju. Jak to říct. Celou tu dobu se staral o svou sestru sám a měl ji jenom pro sebe a pak se jeho sestra rozhodně změnit. Prostě ho opustí a myslí si, že mu už ulehčila jeho starosti, ale právě naopak. Víc mu jenom ublížila. Ach jo. Ta láska.

Anime Asura Cryin

12. května 2013 v 18:02 | recenze
Rok: 2009
Počet epizod: 26 (rozděleno do dvou sérii)
Žánr: shounen, akční, supersíla

Děj: Tomoharu Natsume před 3 lety zemřel, ale byl zachráněn jeho kamarádkou z dětství Misao Misakami, která je nyní duchem a samozřejmě stále po jeho boku. Jednou, když se pomalu nastěhovává do nového domu, objevuje se starší dívka, než je on, jménem Shuri, která nese zvláštní kufřík. Stříbrný a říká, že je od jeho bratra Naotaky. Nařídí mu, aby ho střežil jako oko v hlavě. Všechno se bohužel začne zamotávat, když jej napadne démonní dívka Takatsuki Reika, která po tom kufříku jde. Pak samotný prezident jeho školy, Seishirou Saeki a samozřejmě ještě další, jež se nezastaví před ničím. Co Tomoharu udělá? Co je Asura Machine?


Hodnocení: U tohoto anime se určtě nudit nebudete. Ptáta se proč? Jelikož tohle anime je nabité akcí, napětím a romantikou. Musím podotknout, že je to trochu i ecchi. Chudák Tomoharu je obklopen neustálými bitvami, dívky kolem něj se snaží získat jeho pozornost a ochránit, jeho přítel Hideguchi se snaží odpovídat a zjštovat odpovědi na jeho otázky a jiní se snaží porozumět spojení mezi prvním a druhým světem. Jak vidíte, všechno je zapeklité a nic z toho nepochopíte, dokud to ami neuvidíte. Hezkou zábavu!

Anime Shion no Ou

1. května 2013 v 21:38 | obrázek od watchanimeon.com
Rok: 2008-2009
Počet epizod: 22
Žánr: shogi, záhady

Děj: 12-ti letá Ishiwatari Shion je hráčka shogi. Před 8 lety jí neznámý vrah zabil rodiče a jedinou věc, kterou o něm zjistila je, že hraje shogi. V ten čas ji adoptovala laskavá rodina Yasuoka, která se s jejími rodiči znala. Ještě k tomu ztratila schopnost mluvit. Nyní jí čeká výzva. Velký turnaj, kde bude hrát proti Nikaido Sayori, její 18-ti leté fanynce a Saito Ayumi, která jí 2 krát porazila a je to doopravdy kluk. Bohužel na scéně se objevuje samotný Meijin ( nejsilnější ze všech) a staré vzpomínky Shion se poněkud zvláštně probouzejí opět k životu. Kdo je vrah? Proč zabil její rodiče? Kdo je Satoru?


Hodnocení: Je to hezké shoujo anime, které se mi zalíbilo. Jak to říct. Tohle anime je takové přirozené, uklidňující, napínavé a budí zvláštní atmosféru. I když shogi hrát neumím, zjistila jsem, že tohle anime se trošku liší od těch ostatních, které jsem viděla. Myslím sportovní. Ano, jsou tam zápasy a tahy, kterým nerozumíte, ale pozornost se hlavně přenáší na ostatní postavy a jejich minulost, která je zakrytá. Dočkáte se kousku romantiky, jež panuje mezi Ayumim a Shion, rivality Sayori či nenávisti a zášti. Společně s našimi hrdiny budete řešit záhadu a kousek po kousku začnete odhalovat vše, co je potřeba. Každopádně si anime užijte!

Anime Izumo Takaki tsuguri no Senki

12. února 2013 v 19:07 | akihabara, watchanimeon.com
Rok: 2005
Počet epizod: 12
Žánr: Boj s meči, Fantasy, akční

Děj: Hlavním hrdinou je Yagi Takeru. Jako malý ztratil rodiče a byl adoptován mužem Toumou Rynosukem, kterému říká dědečku. Žije ještě spolu se sestrami Shiratori, Kotone a Asukou. Jeho nejlepším přítelem a rivalem v kendu je Yamato Takeshi, kterého nedokáže porazit. Takerův děda má vybrat mezi nimi toho, kdo bude reprezontovat kendo klub a zvolí si Takerua. Takeshi je proti a tak se rozhodne pro zápas. A Takeru vyhraje. Posléze přichází do školy Seri, Takerova kamarádka z dětství a ihned ho začne objímat. Ještě ke všemu se brzy naši přátelé (Takeru, Takeshi, Kotone, Asuka a Seri) z důvodu zemětřesení ocitnou v neznámém světě, který přesahuje daleko jejich hranice. Takeshi s Kotone jsou uneseni podivnými lidmi a zbytek přivítá dívka jménem Sakuya. Ta jím říká, že se nachází ve světě Ne-World, což je svět, kam odchází zesnulé duše. Naopak lidský svět se nazývá Ashihara. Vysvětluje jim, že jejich nepřítelem je Himiko, žena, která se objevila ve snu našeho hrdiny a která má v úmyslu změnit svět.

Hodnocení: Musím říct, že to bylo dost dusné anime. Neustále převraty, souboje a války. Takeshi a Takeru spolu neustále svádějí zápasy a jejich nerozhodnost přivádí ostatní do nebezpečí. Tak jsou nejlepší přátelé, nebo ne? Anime má takovou tu zvláštní atmosféru. Napětí, neklid a špatný pocit. Moc se mi tu nelíbí, jak jsou tu dívky slabé. Neustále křičí pomoc a nedokážou se ani trochu bránit. Každopádně za to stojí se na něj podívat.

Anime Amnesia

27. ledna 2013 v 12:25 | Linda, akihabara
Rok: 2013
Počet epizod: 12
Žánr: Shoujo, Randění, Romance

Děj: Hlavní hrdinkou je dívka jménem Heroine, která se probudí v neznámé kavárně. Problém je ten, že si nemůže na nic vzpomenout a zjišťuje tak akorát, že je 4. srpna. Posléze se u ní objevije Orion, což je duše, která o její amnézií ví a snaží se jí pomoct. Důvodem, proč naše hrdinka ztratila vzpomínky je ten, že Orion se usídlila v její duši a nahradila její vzpomínky. Jenomže, co se stane, když to zjistí její přátelé?

nacitani

Hodnocení: Je to skvělé shoujo anime. Až na to, že vůbec nevím, jestli to, co Heroine vidí, jsou vzpomínky nebo budoucnost. Jinka mám taková nutkání říct, že mi to anime připomíná Hiiro no kakera. Jedna dívka je výjimečná a kolem ní jsou kluci, kteří ji mají ochránit. Určitě se bude líbit všem dívkám, které mají rádi shoujo a romantiku. Včele doporučuju!


Anime Guin Saga

16. ledna 2013 v 10:21 | Linda
Rok: 2009
Počet epizod: 26

nacitani

Hodnocení: KÚchvatné anime, které vás přenese do dalekých zemí a neobjevených či neznámých krajů. Osud princezny a prince leží v rukou nebojácného leopardího muže, který si na nic nepamatuje. V příběhu se setkáme se šermířem Istovanem, který se zamiluje do princezny Rindy. Také s princeznou Amnelii, jež její srdce náleží princi Narisovi (snoubenec princezny Rindy), hrdým národem Lagonem, opičím národem Sem, tetou a strýcem našich hrdinů, znepřátelenými Mongauly a dokonce mladším bratrem prince Narise, Adeenem. Ten se toulá po světě jako potulný zpěvák. V tomto anime uslyšíte spoustu nádherných písní. Smutných či veselých. Moc se mi nelíbí, že když se spřátelí dva lidé z dvou nenáviděných zemí a pak jeden z nich zemře, tak ten druhý je z toho úplně vedle. Konec podle mě skončil poněkud zvláštně. Jelikož jsem se nedozvěděla, kdo Guin vlastně je a co je ta Aurra, Dívkám doporučuju!

Anime Ro Kyuu Bu

21. prosince 2012 v 22:34 | Linda
Rok: 2011

Počet epizod: 12

Děj: Hlavním hrdinou je Hasegawa Subaru, který hraje basket už 6 let. Díky svým zkušenostem se stane trénérem basketbalového týmu. Dívčího basketbalového týmu. Je v něm roztomilá Tomoka Misato, aktivní Maho Misawa, vysoká Airi Kashii, rozvážná Saki Nagatsuka a veselá Hinata Hakamada. Podaří se mu je vytrénovat?

Hodnocení: Je to vážně hezké anime. Podobá se Clannadu. Postavy mají velké a zářivé oči. Mají hezký hlásek. Například Tomoka mi připomíná Nagisu. Je stydlivá, mluví potichu a dává do všeho 100 %. I když to ve mě vyvolává vzpomínku, kdy jsem se zúčastnila v soutěži v hodu na koš a podařilo se mi dát 4 za sebou. Lucky!

nacitani

Anime Mawaru Penguin Drum

23. listopadu 2012 v 18:21 | akihabara
Počet epizod: 24

Rok: 2011

Děj: Příběh o třech sourozencích: Shoma, Kanba a Himari, která je vážně nemocná. Jednoho dne se vydají do akvária a Shoma koupí Himari klobouk. Za pár chvil Himari zkolabuje a doktoři ji považují za mrtvou. Když ale dostane na hlavu klobouk je opět v pořádku. Klobouk neboli "Princezna Krystalu" ovšem chce něco na oplátku. Shoma a Kanba mají za úkol najít Buben Tučňáků. Podaří se jim to?

Hodnocení: Musím říct,že tohle anime se mi zdálo vskutku úplně šílené. Princezna Krystalu neustále říká "SURVIVAL STRATEGY" a pak se objeví v plné parádě. Hází pryč svou vlečku a mluví pyšně. Všechny postavy jsou skutku vtipné. Např. Kanba,který neustále flirtuje s ostatními dívkami a jeho dábelský úsměv neznamená nic dobrého. Je to prostě obrovská komedie,u které se zasmějete a určitě se vám zalíbí.

nacitani

Anime Kamisama Hajimemashita

16. listopadu 2012 v 16:40 | recenze

Počet dílů: 13

Rok: říjen 2012 - 28.12.2012

Děj: Hlavní hrdinkou je Momozono Nanami. Její otec měl zálibou sázet a svými mizernými schopnostmi zruinoval svou snoubenku. V té chvíli Nanami přišla o střechu nad hlavou a končila na ulici. Její táta k tomu ještě zdrhnul a nechal ji samotnou. Brzy na to se setkává s Mikagem,který jí dá svůj dům. Posléze zjistí,že jde o svatyni,ve které Mikage 20 let nebyl a kde na něj čeká liščí démon Tomoe. Co se stane,když zjistí,že Mikage je zemní bůh a jelikož ona od něj dostala požehnání,tak přebírá jeho roli? Změní to její osud?

Hodnocení: Krásné shoujo anime! Je to jedna velká komedie. Tomoe se obvykle směje a překvapí jí tím,když na ní vylítne. Když ho někdo zastihne ve špatné náladě, rozseká ho na kousky. Nanami se ho musí snažit krotit. Není divu,že se do něj zamiluje a on do ní. Jenže i v tomhle anime není Tomoe jediným krasavcem. Určitě se po dívejte!

Anime Omishi Mahou Gekijou: Risky/Safety

3. listopadu 2012 v 18:51 | akihabara
Počet epizod: 24

Rok: 1999-2000

nacitani

Moe propadá depresi, protože viděla svou tajnou lásku obklopenou dvěma jinými ženami. Její žal a touha po ukončení života vyvolají shinigami, bohyni smrti. Ta chce její přání splnit, ale díky jejím zkušenostem není výsledek valný. Moe si uvědomí, že kluka, který jí zlomit srdce, nedokáže nenávidět a svým pozitivním vědomím donutí shinigami jménem Risky, aby se proměnila v anděla jménem Safety. Jenže ani ta není moc zkušená a tak se musí neustále prát o tělo se svojí temnou polovičkou.

Hodnocení: Jak to říct. Trochu trapné, divné a trochu legrační,jak se Risky a Safety stále mění a snaží se zůstat samy sebou dost dlouhou dobu. A Moe? U ní bych řekla,že prožívá stejné trable jako každá obyčejná dívka. Miluje jednoho chlapce a jakmile ho vidí s jinou dívkou,je zničená,aniž by si to nechala vysvětlit. Prostě typické holčičí anime.

Anime Ashita no Nadja

2. listopadu 2012 v 21:21 | Linda
Počet epizod: 50

Datum vydání: 2.2.2003-25.1.2004


Děj: Hlavní hrdinou je 13-ti letá Nadja Applefield. Sirotek,kterému jednoho dne přijde kufr, ve kterém najde deník a plesové šaty,které patřily její mámě. Celá nadšená se chce vydat na cestu s nadějí najít svou mámu. Hned zezačátku se přidává k potulného tanečnímu cirkusu,kde se setká se spoustu lidmi. Samuraiem Kennosukem, nemluvící Ritou, lvy Chocolat a Cream, babičkou, klaunem Abelem, violistou Hansem a šéfem. Společně vystupují a cestují po celém světě. Setká se s milým a hodným Francisem,který pochází ze šlechtické rodiny, tajemným a okouzlujím zlodějem Black Rose,což je Francisův bratr dvojče, milovníkem historie Christianem, potulným chlapcem T.J. a jeho bratrem Harvey. Dokonce nesmím opomenout bohaté mladíky Therryho a Leonarda. Podaří se dívce najít svou matku?

Hodnocení: Anime Ashita no Nadja je hlavně pro dívky. Je plné tragédii, smutných okamžiků a hlavně lásky. Na naši hrdinku vždy čeká spoustu překážek a pastí,ale díky své odvaze a chutí k tanci je překoná. Moc se mi tu líbila hudba a taneční vystoupení. Dokonce i atmosféra. Hodně jsem se toho naučila. Často se mi nelíbilo,jak mocní používají vše,aby ji ostranili z cesty, Ale jsem velice ráda,že to dobře dopadlo. Je přesně to pravé pro zvednutí ponuré nálady. Užijte si ho!

Anime LEV. C

28. října 2012 v 16:59 | Linda
Počet dílů: 1

Rok: 1995

Děj: Příběh pojednává o dvou chlapcích Mizukim a Kazuomim a jejich společném životě.

Hodnocení: Ušlo to. A další yaoi anime.

Anime Gekijouban Bungaku Shoujo

23. října 2012 v 21:19 | Linda
Počet dílů: 1


Děj: Touko se konečně setkává s Inouem Konohou. Od té chvíle jsou ti dva členové literárního klubu a on jí píše příběhy,které pak dívka pojídá.

Hodnocení: Krásný romantický film navazující na předchozí událost. Čekejte nečekané okamžiky, lásky na první pohled a spoustu dobrých příběhů.

Anime Candy Candy

19. října 2012 v 20:00 | Linda
Počet dílů: 115 + 1 film

Rok: 1976-1979


Děj: Candy White byla vychována v sirotčinci. Její rodiči ji dali pryč. Vyrůstala se svojí nejlepší přítelkyní Annie,která byla posléze adoptována rodina Brighton a tak se dívky musely rozloučit,ale slíbily si,že se znovu setkají. Zanedlouho je Candy adoptována rodinou Adley,která k ní není moc příjemná. Musí být neustále se zlou Elizou a zlým Nielem,kteří jí provokují a dobírají si ji. Celá nešťastná se setkává v horách s hodným a laskavým Anthonym,který se stal jejím princem. Potkává jeho dva bratry: Steara a Archiho. Samozřejmě,že z Anthonyho a Candy se stane pár. Její štěstí se,ale brzy rozplyne,když Anthony při jizdě na koni zemře. Je to konec? Jistěže ne. Její štěstí se opět sjednotí teprve,až se setká s krásným Terrym. Jak její příběh dopadne?


Hodnocení: Anime mě přímo okouzlilo. Nejenom svým dějem,ale svým kouzlem. Candy je prostě úžasná. Silná a velice pilná. I když se cítí na dně a pláče,dokáže se usmívat jakoby se nic nestalo. To na ni velice obdivuji. Připomíná mi popelku. Nikdy si totiž nestěžuje a je pracovitá. V příběhu se setká s dívkou Patty, Frannie a bude se chtít stát zdravotní sestrou. Její vytrvalost a silná vůle mě doprovázela po celou dobu. Skončilo to dobře, i když lituji toho,že ztratila svou lásku. Všem dívkám,které mají rády shoujo a romantiku,ho velice doporučuju. A pro citlivky doporučuju si připravit kapesníčky.

Anime Bungaku Shoujo: Memoire

11. října 2012 v 22:48 | recenze od akihabary,video od MoolongTea
Počet dílů: 3

nacitani


Tři příběhy ukazují události, které se odehrávají před filmem Gekijouban Bungaku Shoujo. V prvním příběhu je Amano Tooko středoškolskou studentkou se zvláštní schopností užít si knihy, když ochutná kousek z nich. Když navštíví pracoviště svého zesnulého otce, začte se do odmítnutých prací pro literární soutěž. Jedna z nich jí tak zaujme, že přinutí svého známého, aby dal této práci ještě jednu šanci.
V příběhu druhém prožívá Asakura Miu smutné dětství, jelikož se její rodiče ustavičně hádají. Nakonec její otec opustí dům a ona musí žít se svou hroznou matkou. Miu se zoufale snaží utéct realitě, když se ponoří do jediného bezpečného místa, které zná: do světa knih, jehož miluje. Miu je ve škole ostatními dětmi přehlížená, jelikož její fantazie jí neustále nutí vyprávět lži. Stane se kamarádkou Inoue Konohy, který je fascinován Miinými příběhy.
A nakonec ve třetím příběhu je Kotobuki Nanase neschopná vyjádřit své city chlapci, kterého má ráda a vypadá to jako by ho nesnášela. Její nejlepší přítelkyně Mori Kurara, se snaží pomoci napravit Nanase toto nedorozumění, které vytvořila.


Hodnocení: Moc hezké hřejivé anime,ve kterém jste mohli vidět a cítit lásku k příběhům. Kouzelné země, krásné momenty a mizející úsměv. To všechno se zde najde. Zkuste ho!


Anime Touka Gettan

3. října 2012 v 23:02 | Linda
Počet dílů: 26

Hodnocení: V tomto anime jsem měla velký problém se vyznat. Hned zazačátku jsem se začal ztrácet v tom,kdo je kdo a co je zač. Jako nejdřív se mi zdál trochu podivný vztah mezi Toukou a Momoko,protože jsem si říkala,že vypadají jako dvojčata,takže jsou určitě sourozenci,ale později jsem se dozvěděla,že jsou nevlastní. Chovali se totiž jako "pár" v uvozovkách. Ten příběh je,ale čím dál komplikovaný. Jako,kdo je Toukova máma? Co jsou zač Kikyou a ostatní dívky? Proč si Momoka nedokáže vzpoměnout na svou minulost? Pokud se na něj budete dívat,dočkáte se obyčejného školního prostředí, trablí s láskou, nenávist mezi dívkami a soubojů. Zkuste ho!

Anime Elemental Gelade

30. září 2012 v 19:32 | Linda
Počet dílů: 26

Hodnocení: Je to nejlepší a nejlepší anime pro holky,které jsem,kdy viděla. Coud,nebeský zloděj najde v tuhle dívku jménem Reverie Metherlence. Zkráceně Ren,která je Legendární Eden Raid. A od té chvíle se začíná odvíjet jejich příběh. U tohoto anime jsem se musela smát a taky jsem byla napjatá,co se stane. Dočkáte se v něm romantiky mezi Coudem a Ren, spoustu dobrodružství, vtipným či trochu trapných okamžiků, soubojů mezi dvěmi organizacemi a neustáleho utlačování Eden Raid. Zamilují se naši hrdinové do sebe? Co je Ren ve skutečnosti zač? Jaké nástrahy na ně čekají? Určitě ho zkuste.


Anime Ajimu Kaigan Monogatari

23. září 2012 v 18:55 | Linda


Počet dílů: 4

Hodnocení: Takové krátké anime,které povídá o zamilovaném klukovi jménem Hirosuke a dívce Ajimu,která zpívá překrásné hawaijské písně. Z polibku v tramvaji se vyklube nejdřív hezké přátelství a pak také láska,ale i tihle dva mají nápadníky,které budou muset překonat. Opening ze začátku je strašně chytlavý a stejně tak ostatní písničky. Je to takové krátké ova určeno pro holky.

Anime Harukanaru toki no nakade hachiyou

20. září 2012 v 23:40 | Linda
Počet dílů: 26 + ova


Hodnocení: Nádherné anime,které si doslova získá srdce mnoha dívek. Akane je kněžka,kterou si vybral Bílý drak a právě ona má být ochraňována 8 strážci. Příběh se odehrává ve feudálním prostředí. V tomto anime zažijete pocit lítosti, bolest ze ztráty milované osoby, strach z pravdy, radost v přítomnosti milované osoby a pouto přátelství. Dočkáte se kouzel, spoustu rozpletek z minulosti a romantiky. Anime je určeno především pro dívky. Ten pocit,který vám to anime ukazuje,by chtěla určitě zažít každá z nás. Určitě ho zkuste!

Anime Marginal Prince

14. září 2012 v 16:57 | Linda
Počet dílů: 13


Hodnocení: Tak tohle bylo strašně krásné anime. Yuuta takový obyčejný kluk dorazí na ostrov,kde začne chodit na školu Sváteho Alfonse. Hned ze začátku se setká s Joshuem,který je prezidentem školy. Provádí ho po škole a zavede ho až k obrazu krále(Joshuova otce) a Yuuta si všimne,že drahokam na jeho koruně je opravdový. Jenže zanedlouho se potká s jinými studenty školy a ti zjistí,že drahokam zmizel a obviní z toho Yuutu. Udělal to,ale opravdu on? Příběh je vpodstatě jednoduchý. Hlavní hrdina v ní odhaluje minulost všech postav a všude ukazuje svá roztomilá očička. Je to celkem i hudební anime. Dočkáte se zpěvu všech studentů neboli tzv: Marginal princů. Tohel anime je určeno především pro dívky,kterým se líbí hezcí kluci. V tomhle se toho dočkáte. Uvidíte smutek, zlost, nesouhlas,lásku, obětavost a sílu přátelství. Zkuste ho!

Anime Anyamaru Tantei Kiruminzuu

1. září 2012 v 21:29 | Linda
Počet dílů: 50


Hodnocení: Je to příběh o třech sestrách; Riko,Rimu a Nagise. Jednou objeví tajemný vchod na půdu a zařízení,díky kterým se dokážou proměnit na zvířata. Brzy do toho zahrnou i další kamarády. Kostýmy jsou velice nápadné,takže si jich všimne úplně každý,i když se fyzicky zmenšily. Samozřejmě,že připomínají zvířatka a díky častému používání se mohou dostat i na vyšší level. Tohle anime se bude líbit především dívkám,protože je roztomilé a kouzelně romantické. Nebudete mít žádnou depresi. Akorát budete cítit napětí, romantiku a pořádně se uvolníte. Zkuste ho.


Anime Uta Kata

26. srpna 2012 v 13:15 | Linda
Počet dílů: 12 + ova


Hodnocení: Příběh se točí kolem 14-ti leté dívky Ichiky Tachibany,která se jednou setká s Nanatsu. Nanatsu je dívka,která vystoupila ze zrcadla a od té chvíle jsou spolu. Poznávají samy sebe a řeší problémy druhých. S tím získávají sílu 12 ti bohů. Anime vzniklo od stejného autora,který vytvořil Kiddy Grade. Jakmile se na něj začnete dívat,poznáte,že se dívky podobají Eclair a Lumiere. Každopádně musím říct,že je to prostě anime pro holky. Hudba a děj je super. I kostýmy,které má Ichika v každém díle na sobě. Určitě se poučíte v tom,že život je příliš drahý,než aby se ho člověk vzdával a že každý máme své chyby. Doporučuju.


Anime Magical Girl Lyrical Nanoha

23. srpna 2012 v 22:47 | Linda
Počet dílů: 13
2.série-13


Hodnocení: Příběh vypráví o dívce Nanoze. Jednou se jí zdá prapodivný sen. Když se probouzí, říká si,že z toho má divný pocit. Samozřejmě,že její přesvědčení nabere podezřívavosti. Jelikož jí její kamarádka zavede na místo,které vypadá jako ze sna. Uslyší hlas a na místě najde fretku. Je zraněná,a tak dívky jí vezmou k veterináři. Ještě k tomu večer uskyší fretčin hlas a té noci se stane čarodějkou. A tak začíná anime. Je to především pro dívky. Všechny postavy jsou krásné. Ani jedna ošklivá. Dokonce jsou i kawai. Typické prostředí je d rodinou, ve škole a také souboje a nálezy kamenů,které mohou přinést nejen moc,ale i zkázu. Sledujte toto napínevé anime plné kouzel.

Anime Aestrea Testament

13. srpna 2012 v 6:51 | Linda
Pocet dilu:12


Hodnoceni: Je to anime predevsim pro divky. Predstavte si,ze zijete v chude rodine a v den svych 15. narozenin se dostanete na bal. Zjistite,ze jste ve skutecnosti princezna. A co ted? Samozrejme,ze zacne boj o trun, stejne tak intriky kralovskeho dvora a mnohem vic. Presto vsechny postavy jsou prokreslene a dej ma jisty nadech. Urcite ho zkuste.


 
 

Reklama