* Zdraví a vítá vás tým Lem!* Smějící se

*Linda1997* - zakladatel, překladatel - AKTIVNÍ

Erika:3 ,Dee-Dee254 ,Maja2003 - překladatel, encoder - NEAKTIVNÍ

HODNOCENÍ OBLÍBENÝCH ANIME

All Out

14. prosince 2016 v 0:29 | crunchyll obrázek

Děj: Gion je malý, silný a každý si z něj utahuje. Ve školní den se setká s dlouhánem Iwashimizem při šikaně. Bohužel náš hrdina ho nemusí, protože má úplně všechno, co on nikdy mít nebude. Avšak, co se stane, když se Gion nechá zatáhnout do rugby?

Počet epizod: 24

Rok: 2016

Hodnocení: Stále vychází, ale dosti akční a surovější. Avšak jedná se o jedno z běžných sportovních anime, kterému nechybí akce. Doporučuju! Pobavíte se a setkáte se s postavami!

Anime Lost Universe

6. května 2014 v 6:44 | obrázek dubhappy.org
Rok:1998
Počet: 26
Žánr: sci-fi, cestování vesmírem
Děj: Kain Blueriver a Canal řeší problémy ve vesmíru. Jejich úkolem je vše splnit, až do konce. Jednou při jejich úkolu se jim do cesty připlete Millie, dívka, která chce být nejlepší na světě. Avšak vše není jednoduché, jak se zdá. Co je zač Noční můra? A proč se chce Kain pomstít?


Hodnocení: Anime má skvělý opening i ending. V každém dítě si nemůžete ani oddychnout, zaručeně se nenudíte a romantika tam samozřejmě nechybí. Pokud se na něj chcete dívat, je to správná volba.

Anime Tegami Bachi Reverse

11. března 2014 v 14:22 | Linda

nacitani

Rok: 2010-2011
Počet: 25
Žánr: shounen, kouzla, akční
Děj: Lag Seeing pokračuje v práci pošťáka, ale dozví se, že jeho přítel Gauche zmizel. Nikdo o něm nic neslyšel. Ale když ho náhodou potká, je v šoku. Jeho přítel se totálně změnil. Už se nejmenuje Gauche, ale Noir. Bez vzpomínek či minulosti se Gauche přidal k nepřátelsk skupině Reverse, která bojuje proti pošťákům. A Lag udělá vše proto, aby svého přítele získal zpět.

Hodnocení: V druhé sérii je hrozně moc akce. Není to už taková oddychovka jako první série. Přesto je tohle anime stejné jako ty anime, které mají taky 50 epizod a stejně se nedozvíte vše. Gaucheho je mi líto. Přjít o vzpomínky a o vše, co měl. Zrovna on je osoba, která má tolik tajemství, která stále nechápu. Jako, co se stalo, že ztratil vzpomínky? Jak je možné, že skončil na straně nepřítele? A jak se jeho dvě osobnosti tolik prolínají? Stejně tak Lag je čím dál větší uplakánek, než obvykle. Jeho laskavost ho jednou zabije. Jeho slabinou vždy bude Gauche a jeho úsměv. Nejvíc se v tomhle anime uvidí hlavně loučení, ztráta někoho blízkého a loupení lidských srdcí. Každopádně tohle anime je něco jako úvaha, proč vlastně žijeme.

Anime Tegami Bee

11. března 2014 v 14:08 | Linda

nacitani


Rok: 2009-2010
Počet epizod: 25
Žánr: shounen, akční
Děj: Lag Seeing, 12- tiletý chlapec, žil před 5 lety se svou matkou obyčejný život. Jenže poté, co zmizela, zůstal sám. Nečekaně na to byl však zachráněn pošťákem jménem Gauche Suede, který má za práci dopisy či jiné zásilky donést vždy na určité místo. Ať se děje, co se děje. Lag je totiž dopis, který musí doručit. Na své cestě musejí bojovat proti Gauchuu, příšeram, co vypadají jako hmyz. Lag a Gauche se stanou přáteli, ale i oni se musí rozloučit. Proto se náš hrdina rozhodne stát stejným pošťákem jako on. Aby ho mohl ještě jednou potkat.

Hodnocení: Upřímně Lag je ten největší uplakánek, kterého jsem vždy viděla. Nechce se mi věřit, že i děti v jeho věku pracují. Celé anime by se dalo říct, že je velká komedie, protože v něm nalezneme nejrůznější charaktery. Ztřešťěné maniaky, uplakánky, jedlíky a bezstarostné lidi. Hudby je naprosto skvělá a chytlavá. A tahle série nekončí šťastně, protože k němu navazuje hned druhá série.


Anime Whistle

10. března 2014 v 14:17 | Linda

Počet epizod: 39
Rok: 2002-2003
Žánr: fotbal, shounen
Děj: Kazamatsuri Shou( pravým jménem Shiomi Shou) je synem zesnulého fotbalisty Shiomi Keisukeho, který patřil mezi profesionální hráče. Jeho matka zemřela krátce po něm a Shoua se ujali příbuzní. Nyní chodí na fotbalovou školu Musashi no Mori. Jenže i když miluje fotbal, je moc malý a proto nemůže hrát v týmu. Po nějaké době se rozhodne přestoupit na méně slavnou Sakuru Josei, na které potká Tatsuyu Mizuna, se kterým se rychle spřátelí. I když náš hrdina ví, že neptří mezi nejlepší, přidá se k týmu a tvrdě trénuje, aby se mohl utkat s Musahi no Mori tváří v tvář.




Hodnocení: Tohle anime bylo skvělé. Musím říct, že když vidím sport v anime, tak mě to chytne. ( někdy mi nesedne grafika) Moc se mi líbí, že hlavní hrdina je malý. Shou měří jenom 146 cm. Přesto v aniem všem ukáže, že malí mají svou výhodu. A to, že dokážou věci, kteří jiní neumí. Pokud milujete fotbal, tak je tohle anime přímo pro vás.

Anime Persona: Trinity soul

9. února 2014 v 19:27 | gallery.minitokyo.net

Rok: 2008
Počet: 26
Žánr: shounen, akce

Hodnocení: U tohoto anime mě vážně chytla hudba. Nejvíc se mi líbí hlavní hrdina Shin, který je hrozně nemotorný trochu hloupý. Celou dobu se v aniem rozvíjí jeho vztah s bratrem, přáteli a neustále musí čelit různým smrtím, které se objevují v každé epizodě. Ale i když tohle anime končí smutně, určitě ho zkuste!

Anime Matantei Loki Ragnarok

28. prosince 2013 v 12:53 | obrázek z korunda.bloxode.com
Rok: 2003
Počet epizod: 26
Žánr: Detektivní, Magie, Komedie
Děj: Loki, bůh lsti, je vyhnán ze světa Bohů Všemocným Odinem do lidského světa v podobě malého chlapce. Jeho jedinou šancí, jak se vrátit do světa Bohů, je sesbírat zlou energii a získat svoji původní podobu. V tom mu pomáhá jeho sluha Yamino a lidská dívka Mayura. Jenomže vše není tak jednoduché, protože Odin na něj posílá nejrůznější zabijáky, aby ho připravili o život.

Hodnocení: Tohle anime se mi moc líbilo. Hudba a děj se mi moc líbily. Připomnělo mi to trochu anime Detektiv Conan, kde se hlavní hrdina zmenšil a snaží se získat svoji původní podobu. I když je to anime pořád o tom samém. Někdo přijde, snaží se Lokiho připravit o život a selže. Každopádně tohle anime je hlavně o emocích, citech a ochraně blízkých. Doporučuju!

Anime Jing, King of the Bandit

27. prosince 2013 v 19:29 | obrázek z gallery.minitokyo.net

Rok: 2002
Počet epizod: 13
Žánr: Shounen, Komedie, akční
Děj: Jing vyadá jako obyčejný chlapec, který má rád dobrodružtví, ale ve skutečnosti je to král mezi bandity a všemi zloději. Je chytrý, hbitý a nedosažitelný. Všude ho doprovází jeho věrný společník Kri a občas obdrží zprávy od pošťáka Postina, jahož slova mu vždy pomůžou. Akce a legrace zaručena!

Hodnocení: Tohle anime jsem si prostě zamilovala hned na první pohled a přála bych si pokračování. Vždy na mě čekala akce a Jing mě každou chvíli něčím překvapil. Zdálo se m, že díky němu se vše vracelo do normálu. Bohužel mi stále zůstalo pár nezodpovězených otázek. Jako co je s jeho matkou? A kdo Jing ve skutečnosti je? No, budu si muset přečist mangu. Každopádně tohle anime vás nenchá ani na chvíli si oddechnout!



Anime Yu-Gi-Oh Zexal

6. prosince 2013 v 16:25 | obrázek z www.dualshockers.com
Počet epizod: 73 + ova
Rok: 2011 - 2012
2.série: 63 + ova
Rok: 2012 - 2013
žánr: shounen, souboje v zastoupení

Děj: Yuma je obyčejným, neuvěřitelným a hlavním hrdinou anime. Nemá rodiče a žije pouze se sestrou a babičkou. Jeho snem je stát se tím nejlepším dualistou. Bohužel cesta za spněním tohoto snu je dlouhá. Jelikož je nemožný a ještě ani jednou se mu nepodařilo vyhrát. Tedy do té chvíle, než do jeho života vstoupí duch Astral, který mu říká, že mu musí pomoct najít 100 super karet, které jsou specální a také Astralovými vzpomínkami.

Hodnocení: Mám být upřímná? Musím říct, že tahle série se mi líbí asi nejméně. Víc se mi líbí předešla. Yu Gi Oh 5ds. Bude to nejspíš tím, že tady je hlavním hrdinou potrhlý školák. Nevím, jak to správně vyjádřit. Anime je plné karet, které fanoušci ( nebo ti, co viděli aspoň jednu sérii YuGia) znají a některé jsou nové. Pro mě neznámé. Dějová linie je vcelku dobrá. Až na některé díly. ( Ve kterých se absolutně nic neděje). Postava, jež se mi nejvíc líbí, je asi Astral. Klidný, vyrovnaný a poněkud si z Yumy dělá legraci. Avšak oba jsou velice dobrý tým a to je n anime asi nejlepší.


Anime Fafner in the azure

22. listopadu 2013 v 10:22 | obrázek z gallery.minitokyo.net
Počet epizod: 25
Rok: 2007
Žánr: shounen, mecha

Děj: Makabe Kazuki, obyčejný chlapec, který vyniká v bojových uměních, má poslední dobou zvláštní vidiny a slyší hlas, který ho volá. Jeho přítel Soushi je mu velmi blízký a ví toho víc, než říká. Oba dva žijí na ostrově Tatsumiyajima, který by se měl nacházet poblíž samotného Japonska. Bohužel jednoho
dne dojde k neštěstí. Ostrov je v ohrožení a jediný, kdo ho může ubránit, je Kazuki. Jenže zvládne to?


Hodnocení: Je to už dlouhá doba, co jsem viděla nějaké mecha anime. Musím však říct, že tohle anime mě na první pohled zaujalo. Asi proto, že se podobalo anime Gundam Seed, což je taky mecha anime a obě dvě mají jedno společné: někdo se přoád do někoho zamilovává. No to bokem. Opening totoho anime je fakt super. Líbil se mi. Jen mě občas překvapil otím, jak docházelo často k nečekaným zvratům a jak to hlavní hrdina vždycky schytal. No, pokud se nudíte, jděte do toho!


Anime Star Driver

27. září 2013 v 10:23 | obrázek myanimelist. net, recenze ode mě
Rok: 2010-2011
Počet epizod: 25
Žánr: mecha, akční, romance

Děj: Celý příběh se děje na ostrově, kde žije mladý muž Shindou Sugata spolu s Wako Agemaki, která je jednou z kněžek, které ochraňují ostrov. Oba dva jsou zasnoubeni a mají se brzy brát.však jednou, když se jedné noci dívají na hvězdné nebe, naleznou chlapce v bezvědomí. Zachrání jej a po jeho probuzení zjištují, že se jmenuje Tsunashi Takuto, který přeplaval moře a přišel na ostrov, aby si užil svoje mládí. Avšak ostrov má tajemství. Žijí na něm stroje Cybone, které lidé dokážou ovládat. Někteří pro zlé úmysly a někteří se jim snaží zabránit zničit život na ostrově. A když přijde nebezpečí, je pouze na Takutovi, aby všechny zachránil. Ne jako on, ale jako Ginga Bishounen( Galactic Pretty Boy) a pilot Cybone.


Hodnocení: I když nemám moc v lásce mecha, tak tohle anime mě doslova pohltilo. Každá postava je hezky prokleslená a má charisma, takže je ani nedokáže nenávidět. Hudba je taky úžasná. Když nepočítám op a ed, tak v něm uslyšíte 4 - 5 písní, které zpívají kněžky v anime. Nejvíc se mi líbí Takuto. On je totiž ta optimistická osoba, která dokáže okouzlit pouze svojí přítomnosti a získat si každou dívku pouze svými slovy. Sugata je něco jako jeho starší bratr a jejich vztah se rozvíjí během celého příběhu. I když je vážně vtipné, jak v tomhle anime poznáte každou osobu jenom dole účesu či hlasu. Každoádně, pokud se na něj budete dívat, tak si ho užijte.


Anime Mirai Nikki

5. září 2013 v 19:19 | animetide.blogspot.com, děj ode mě
Počet: 26
Rok: 2011-2012
Žánr: Cestování časem, budoucnost

Děj: Yukitaru Amano (neboli Yuukii), obyčejný kluk, se drží od svých vrstevníků dál. Žije obyčejným nudným životem a jeh jediným společníkem je vymyšlený bůh Deus de Machiny, jeho asistenka Murmur a jeho mobil, do kterýho si píše všechno, co dělá. Prostě deník. Vše se zdá naprosto v pořádku. Tedy, až do té doby, než se setká s dívkou Gasai Yuno, která ho velice miluje, ale zabije každého, kdo se pokusí k Yuukimu přiblížit. Avšak posléze se ukáže, že Deus není vymyšlený a našeho hrdinu přihlásí do nebezpečné hry, kde je dvanáct hráčů, kteří se musí navzájem pozabíjet až do chvíle, kdy zbude pouze jeden. Yuukiho obyčejný mobil začne sám od sebe předvídat Yuukiho budoucnost a vše, co udělá. Stejné je to i u ostatních hráčů. A co je odměnou? Stát se Bohem.


Hodnocení: Moc se mi líbí vztah mezi Yuukim a jeho přítelem Akisem Aru. Akise Yuukiho miluje, i když je to kluk a udělá vše, proto, aby ho ochránil. To je tak milé. Avšak vážně mě trochu děsí Yuno. Jak to říct. Ta její povaha mi náhání trochu hrůzu. Zabíjet každého, aniž by věděla, kdo jsou. Ještě k tomu to její vymazávání vzpomínek. Brr. Každopádně opening i ending vyhovvoval mým uším. Jen bych podotkla, že s tím zabíjením a zrazováním lidí, se mi zdá to anime trochu přehnané. Halvně ke konci to už trochu opadává. Nicméně ke zkouknutí tohle anime stojí.

Anime Pandora Hearts

26. srpna 2013 v 15:26 | Linda
Rok: 2009
Počet epizod: 25


Děj: Oz Besarius je aristokrat, který zanedlouho oslaví 15. narozeniny a stane se dospělým. Jenže přesně v ten den je zrazen svým sluhou Gilbertem a hozen do Abyssu. Abyss je svět, kde žijí démoni neboli "CHAIN" a lidé tam nepřežijí. Avšak Oz se setkává s králičí dívkou Alicií neboli B-rabbit, která mu slibuje, že ho z Abyssu dostane, pokud s ní uzavře kontrakt, který je spojen s jeho životem. Jejím cílem je totiž najít své ztracené vzpomínky a za jistých okolností náš hrdina přijímá. Avšak, když se z Abyssu konečně dostane ven, čeká ho nemilé překvapení. I když byl v Abyssu pouhý okamžik, v lidském světě uběhlo 10 let a on se setkává znovu se svým sluhou Gilbertem, který však používá jméno Raven. Přidává se k organizaci Pandora, ve které se setkává s podivným chlapíkem Breakem a dívkou Sharou. Všichni společně bojují proti Bashervilles a odhalují spojitosti s mužem jménem Jack Besarius. Zvládne Oz najít Aliciny vzpomínky včas, než zemře?

Hodnocení: Tohle anime mě chytlo, ale jak to říct. Já toho Oze strašně nechápu. On přijímá všechno lehce a obětování sebe samotného je pro něj nejjednodušší cesta, ale přesto pokud bude on brát na sebe bolest a utrpení světa, tak je vše v pořádku. Vážně mi přijde, že je trochu blázen. Všechno bere vyrovnaně a klidně. On je vážně neuvěřitelný, ale nejhorší je to, že ho nenáviděl jeho vlastní otec, který nikdy neuznal jeho existenci. Ach jo. Přesto doporučuju tohle anime!

Anime Koutetsu Sangokushi

12. srpna 2013 v 7:15 | Linda
Rok: 2007
Počet epizod: 25
Žánr: Shounen ai, akční

Děj: Císařská pečeť neboli Sovereign's Seal je předávána z generace na generaci v rodině Hakugenů. Mladý Rikuson Hakugen na vlastní oči viděl smrt svého otce a to, jak byla pečeť ukradena. Avšak, když neznámí maskovaní muži zabíjí otcova vraha a pečet si vezmou, musí podniknout Rikuson cestu, jak ji opět získat. Na své cestě podtkává spoustu přátel a také se rozvíjí vztah mezi ním a jeho milovaným mistrem Koumeiem.

nacitani

Hodnocení: Velmi dobré anime. I když jsem se zezačátku dívala, říkala jsem si, že to nějak nechápu. Vztahy mezi postavy jsou poněkud napnuté a docela složité. Avšak když jsem se dívala dál, okouzlil mě Rikuson. Jeho úsměv a laskavá povaha pohnuly skoro všemi postavami v anime. Opening i Ending se mi hodně zamlouval. Jen mi řijde škoda, že anime nemá druhou sérii. Jinak všem doporučuju!

Anime Nurarihyon no Mago

2. srpna 2013 v 9:50 | Linda
Počet epizod: 24
Rok vydání: 2010
2.série počet epizod: 24+ 2 ova
Žánr: démoni

Děj: Nura Rikuo, obyčejný 13- ti letý chlapec, který žije se svým dědečkem a matkou. Avšak jeho dědeček je démon, slavný legendární vůdce Nurarihyon a z Rikua je tedy jeho následovník. Jenomže náš hrdina nemá zájem o to stát se vůdcem. Chce být obyčejným člověkem, ale vše přece není jednoduché, jak se zdá. Rikuo musí ochranit své přátelé před těmi, kteří si nepřejí, aby byl vůdcem démonů a kteří by si přáli jeho smrt. Zvládne to?

nacitani

Hodnocení: Velice krásné anime plnédémonů. Moc se mi to líbilo. Jelikož tohle anime patří mezi ty oddechové a vše davá smysl. Jen mi připadá škoda, že už to nemá třetí sérii, abych věděla, jak dopadne boj s Abem Seimeim ( je na konci druhé série). Rikuo je čím dál silnější a určitě se naučí další novou techniku. I hudba se mi líbila, Oba openingy jsou hytlavé a dobře se poslouchají. A ještě, že p otomhle anime se cítíte, jak to říct "dospělejší", ikdyž to tak nemusí cítit všichni. Já to tak cítím a po tomhle 50 epizodním anime se cítím taková uvolněná a rozradostněná. Takže určitě doporučuji!

Anime Phi Brain: Kami no Puzzle 2012

23. července 2013 v 7:54 | Linda
Rok: 2012
Počet: 25- 2.série
Žánr: shounen, supersíla

Děj: V první sérii Kairo porazí svého přítelel Rooka Banjo Crossfielda a tím ho osvobodí od temnoty Orfeova náramku. Nyní přichází další výzva. Kaito si myslí, že jeho život už bude poklidný, ale to se plete. Se svýmip řáteli se rozhodne řešit hlavolamy a narazí na zvláštního chlapce, se kterým se další den setká. Jeho jméno je Freecell a je členem organizace Orpheus Order. Jejich cílem je přilákat, co nejvíc lidí, kteří mají Orpheusův náramek. Avšak to není jediné. Freecell obviňuje Kaita z toho, že porušil jejich slib a že kvůli tomu jejich matka zemřela. Je to však pravda? A jak se Kaito rozhodne? Bude proti nim bojovat nebo ne?

nacitani

Hodnocení: Druhá série byla taky dobrá. Sice už není nepřítelem Rook, ale stejně mě to chytlo. Rook nyní začal pomáhat Kaitovi a jeho přátelům, což se mi strašně líbí. A ty hlavolamy, jak řeší, je prostě zábava. Už se těším, až tento rok vyjde 3.série.

Anime Saiyuki

6. července 2013 v 14:04 | s641.photobucket.com,gallery.minitokyo.net
Rok: 2000-2001
Počet epizod: 50
Žánr: bohové, shounen, supersíla
2.série: 2003-26 epizod
3.série: 2004-26 epizod
Děj: Bohové, lidé a démoni žijí už celé věky pospolu. Avšak jednoho dne se démoni vzbouří a začnou zabíjet lidi. Nejvyšší kněz jménem Genjo Sanzou neboli Kouryu má za úkol jet na západ, kde má najít zdroj nepokojů a zjistit, proč se démoni vzbouřili. Avšak na jeho cestě ho čeká spoustu překážek a aby necestoval sám, dorpovází jej trojice jeho starých přátel. Prvním z nich je Son Goku, opičí démonní chlapec, kterého si vzal do opatrovnictví , druhým Sha Gojyo, míšenec neboli napůl démon a napůl člověk a třetím Cho Hakkain, člověk, který se stal démonem, když zabil 1000 démonů. Jak se jim na cestě povede?



Hodnocení: Tohle anime mě tedy dost chytlo. Goku není moc chytrý, takže vždycky pokládá stupidní otázky jako: "Co je impulzivní? Dá se to jíst?" a první věc, kterou řekne je, že má hlad.Tím však dostává Sanza do deprese, který ho chce každou chvíli za jeho tupost zabít. Nsmím zapomenout Na Gojya, se kterým se Goku hádá a Hakkaeie, který vždy přihlíží. Avšak i tohle anime mělo ten nádech dramatu a deprese. Soudtrack je nádherný. Vždycky si ho ráda poslechnu. A pokud jde o děj, tak také není špatný, ale varuju vás. Pokud kdokoliv z vás Sanza vytočí, nedožije se zítřka.

Anime Phi Brain: Kami no Puzzle 2011

6. července 2013 v 8:00 | Linda
Rok: 2011
Počet epizod: 25- 1.série
Žánr: shounen, supersíla

Děj: Daimon Kaito je řeštel, který miluje hlavolamy nadevšechno možné. Jako malý ukázal, že je velice inteligentní, než normální dítě a hlavolamy jsou také památka na jeho zesnulé rodiče. Studuje na akademii se svojí kamarádkou z dětství Nonohou, která je velice dobrá ve sportu, ale úplně levá, pokud dojde na hlavolamy. Kaita si jednou zavolá ředitel, jež je jeho náhradní táta( adoptoval ho) a daruje mu věc, co připomíná trochu nintendo, kde se každý den zjevují pozvání k vyřešení hlavolamu. Kaito to zkusí a po úspěšném vyřešení hlavolamu dostal výhru: Orpheův náramek, který dává svému majiteli moc zapojit mozek na plné obrátky a cokoliv vyřešit. Avšak s tímhle náramkem jsou problémy. Jelikož kvůli němu musí řešit další hlavolamy, jež dokáží zabíjet a které ho můžou stát jeho vlastní život. Říkají se jim Kenja Puzzle . Pak, že se stává kandidátem neboli Phi Brain a musí plnit hlavolamy od organizace POG( v překladu Puzzle of God). A k čemu to všechno? Cílem je totiž vyřešit Kami no Puzzle. Povede se mu to?

nacitani

Hodnocení: Tohle anime bylo vážně něco. Jako ne, že by se mě nelíbilo, ale jak to říct. Tohle anime mi přišlo,, že má v úmyslu jediný cíl: A to, aby každá, kdo znal hlavního hrdinu, ho zradil. Opravdu. To mi přišlo trochu přehnané a začala jsem se v tom ztrácet. Nedokázala jsem zjistit, proč to dělají a co mají v plánu. Avšak všechno má svoje hranice. Zkuste ho!

Anime Katekyo Hitman Reborn

18. června 2013 v 12:00 | Linda
Rok: 2006-2010
Počet epizod: 203 + ova
Žánr: Akční, Shounen, Supersíla,

Děj: Sawada Tsunayoshi, zkráceně Tsuna, je naprosto neschopný. Nevyniká v žádném předmětu, natož ve sportu. Jednou se setká s podivným chlapíkem v černém, který se mu představí jako Reborn neboli vychovatel budoucích mafiánských vůdců. A právě Tsuna se má stát 10. vůdcem nejmocnější rodiny, Vongoly.


Postavy:

*Tsuna - neschopný kluk s nulovými schopnostmi, který se jako vůdce vůbec nechová. Když řijde na nebezpečí, nejraději by vzal nohy na ramena a schoval se. Avšak je to takový ten typ člověka, kterého dobře znáte: milý, bojácný, těžko odmítavý a soucítící s nepřítelem. Podobá se úplně prvnímu Vongolovi. Používá rukavice speciální kulku, kterou mu Reborn střelí do čela. Jeho láskou je Sasagawa Kyoko.

Další věci k použití: plášt a lev jménem Na-Tsu

Útoky: Průlom bodu mrazu : nastavení, první edice
Nulový stav: sevření meče
X Burner: Air, Hyper explosion
Burning Axle

Anime Devil Survivor 2 the animation

23. května 2013 v 21:15 | akihabara, děj ode mě
Rok: 2013
Počet epizod: 12 (vychází)
Žánr: akční, supersíla,

Děj: Kuze Hibiki a jeho kamarád Daichi jsou obyčejní školáci, kteří se dozvědí o aplikaci "Tvář smrti" , která vždy zobrazí obličej toho, kdo má zemřít. Jenomže pak zrovna uvidí, že má zemřít při nehodě v metru. Nepřeje si zemřít a když se ho aplikace zeptá, jestli chce žít, přikývne. Díky tomu získává sílu vyvolávat démony stejně jako jeko kamarád Daichi a spolužačka Nitta, která se do toho zaletla. Když Hibiki vyvolá mocného démona- Byakka( bílého tygra, který je ze čtyř mocných zvířat), vezme si ho pod svá ochranná křídla tajná vládní organizace, J'ps, která mu vysvětlí, že bojují proti démonům Septentriones a on je jediný, kdo je může porazit. Jenomže vedoucí J'ps Yamato Hotsuin je záhadný a velice tajemný muž, který sice bojuje ve jménu spravedlnosti,ale chce stát vládcem celého světa. Co náš hrdina udělá, když má své nepřátel porazit za 7 dnů?


Hodnocení: Skvělé anime! Je to ten typický žánr, který mám ráda. Připomíná mi to anime K project, který je z roku 2012 a ještě bude mít druhou sérii. Hibiki je takový ten ty, který nedokáže snést oběti bez jediného rozumného vysvětlení a který, když bojuje, tak musí vědět za co přesně. Yamatovi tak nějak nedůvěřuje. Nedivím se. I já vůbec nechápu, co si ten vůdce J'ps myslí, ale všichni jeho poskoci sdílí stejnou myšlenku jako on: "Je to pro dobro světa. Ti, co jsou slabí, jsou prostě odpad. Světu by měli vládnout nejsilnější. "

Anime Get backers

10. května 2013 v 7:27 | animaxdubbed0.blogspot.com
Počet epizod: 49
Rok: 2002-2003
Žánr: komedie, supersíla, shounen

Děj: Hlavními hrdiny jsou Midou Ban, který dokáže vytvářet iluze pomocí svých očí a Amano Ginji, jež ovládád elektřinu. Oba tvoří Get Backers, což jsou ti, kteří vám na 100% vrátí všechno, co jste ztratili nebo co vám bylo ukradeno. Při své ráci naši přátelé naráží na spoustu problémů a na lidi, kteří je chtějí zabít. Jako je Himiko Kudou, Banova kamarádka z dětství, které zabil bratra kvůli kletbě a která používá k útoku parfémy, proto se jí žíká Lady Poison. Nebo Shido ( ovládá zvířata) a Kazuki (speciální techniky jeho klanu), kteří mají sadeno na Ginjiho. Avšak naši přátelé nejsou bábovky, takže jeko vždy všechno vyřeší na 100 %.

Hodnocení: Tohle anime se mi moc líbilo. Jak dějově, tak kresbou. Líbí se mi nejvíc Ban. Je chytrý, hodně toho ví a umí hrát na housle. Avšak, když jde o peníze, tak je jak dítě. Naopak Ginji se vždycky zmenší na chibíka, když udělá něco špatně a nebo, když se bojí. S touhle dovjicí se hodně nasměju. Postavy jsou již také prokleslené do detailu a každá z nic hje výjimečná. Takže doporučuju!

Anime One outs

3. května 2013 v 20:41 | Linda, obrázek akihabara
Počet epizod: 25
Rok: 2008-2009
Žánr: baseball, akční

Děj: Lycaons jsou nejslabším týmem a celé historii, kterému se podařilo vyhrát pouze jednou. Kojima Hiromachi je hvězdným hráčem tohoto týmu a jako jediný se zapsal do historie jako legendární pálkař. Jednou se nadhazovač jeho týmu zraní a jeho řátelé se rozhodnout najít jiného. Narazí na pouliční skuinku lidí, která hraje hru One Outs. Jakmile nadhazovač dá 3 krát strike, vyhrává. Zde Kojimovi přátelé to zkusí a prohrají. Ještě horčí je to, že se hraje o peníze. Kojima, který se to dozví a jde daného nadhazovače vyzvat. Jeho jméno je Tokuchi Toua, neporazitelný nadhazovač, jež dokáže vyčíst lidské emoce a úmysly. Ani Kojima na něj nestačí, ale po dalším zápase Tokuchiho míč zasáhne Kojimu a tím Toua prohraje. Jelikož má 499 výher + 1 prohru a obrovský talent, tak se přidává do týmu a s jeho pomocí se z Lycaons stává nejsilnější tým ze všech.

nacitani

Hodnocení: Zajímavé anime. Tokuchiho Toua jsem si okamžitě oblíbila. Okouzlila mě jeho vychytralost a plánování dopředu. Zachytil každý bezvýznamný detail, vymyslel protiútok, nastražil pasti a mluvil jako ďábel. Všichni v jeho týmu jsou tak trochu hloupí, protože jim většinou vůbec nedojde, kam tím vším míří. Přesto jeho strategie vždycky fungují, což je super. Doporučuju!

Anime Major

29. dubna 2013 v 21:57 | video od uživatele: Anime Factor

Rok: 2004-2012
Počet epizod: 154 + 2ova (cekem 6 sérii)
Žánr: baseball, shounen, dospívání

Děj: Honda Goro je 5-letý chlapec, který je synem slavného nadhazovače Hondy Shigehara a zesnulé ženy Chiaki. Goro má sen: stát se nadhazovačem jako je jeho táta, který se zamiloval do Gorovy učitelky Hosnino Momoko, která připomíná jeho ženu Chiaki. Vše by zdálo v pořádku, dokud americký nadhazovač Joe Gibson Shigehara netrefí do hlavy a on nezemře. Náš hrdina je celý zdrcený a šokovaný. Po 3 letechh, kdy ho Hoshino adoptovala, se náš hrdina setká se Shimizu Kaoru, Sawamurou a Komorim, z kterých chce udělat členy svého osobně sestaveného basebalového týmu. Povede se mu to? A proslaví se?

Hodnocení: Anime je velice pěkně propracované, ae je to opravdové drama. Goro v rvní sérii ztrácí otce , takže zůstává sám a znovu ho adoptuje jeho učiteka Hoshino, ale ta bude mít taky v jednom díle problémy se žaludkem a zkolabuje. Ještě ke všemu se řeší minulost všech postav, city Shimizu Kaoru ke Gorovi a spoustu dalších útrap, přes které se každý těžko přenáší. Přesto sport to všechno vyvažuje a doplňuje, takže se nenudíte a zažijete takový ten doušek adrenalinu. Určitě ho zkuste!

Anime Eyeshield 21

10. dubna 2013 v 17:52 | necoden.com
Rok: 2005-2008
Počet epizod: 145
Žánr: americký fotbal, shounen

Děj: Kobayakawa Sena přestoupil na jinou školu kvůli svojí kamarádce Mamori, které ho odmala ochraňovala. Jednou je Sena napaden 3 delikventy, kteří jej považují za tzv. kamaráda neboli sluhu. Ten to dobře ví, ale jako malý měl problém si přátelé najít. Nevěděl, jak jim utéct a v ten kritický moment mu mozek ukázal, jak se přes ně dostat a úplně tryskovou rychlostí od nich utekl. To na vlastní oči uviděl i Himura, člen sportovního klubu. Spíše amerického fotbalu, který ho donutí k tomu, aby se k němu a jeho kamarádovi Kirutovi přidal. A tak se ze Sena stává člen klubu a hráč amerického fotbalu pod jménem Eyeshield 21.

Hodnocení: Velice chvatné anime. Každá osoba má jiný charakter. Jako třeba hráči amerického fotbalu. Spatříte obrovské giganty a malé prcky. Himura pořád říká YaHa! a po všech stříli pistolí a nejrůznějšími zbraněmi. Pak Monta, který se chová, jak opičák a pořád ke každému slovu přidává MAX! Prostě neuvěřitelné. Stejně jako Shin Seijiroouu, což je běžec na úrovni rychlosti světla. Neuvěřitelné, že? Každopádně doporučuju.

Anime Inazuma Eleven

27. března 2013 v 22:04 | inazumaeleven.com
Rok:2008-2011
Počet epizod:127
Žánr: fotbal shounen

Děj: Mladý Endou je brankařem ve fotbalovém týmu ve škole Raimon. Je tu jeden problém. Jelikož je Raimon nejhorší škola s fotbalovým týmem a typicky se dostala na seznam likvidování škol nejslavnější školy Teiko. Endou miluje fotbal a všechno bere vážněji, než ostatní. Jeho odhodlání ještě vzroste, když se objeví Goenji. Cool chlapec s neuvěřitelným kopem zvaný :Ohnivé tornádo. Podaří se Endouvi dostat svůj tým na vrchol?

Hodnocení: Tohle anime se mi líbilo. Doporučju všem milovníkům fotbalu.

Anime Area no Kishi

23. března 2013 v 14:06 | Linda
Počet epizod: 37
Rok: 2012
Žánr: Sportovní, akční

Děj: Tým Kamakura má geniálního fotbalového hráče, jménem Suguru Aizawa, jež by mohl reprezentovat Japonsko. Suguru má sen a to je vyhrát World Cup společně se svým mladším bratrem Kakerem, který s ním hrál fotbal. Nyní je manažerem týmu, protože si poranil levou nohu a nemůže hrát. Přesto stále pilně trénuje. Suguru to ví a naléhá na něj, ať se do týmu přidá, ale Kakeru odmítá. Vše se změní v ten osudný den, kdy do obou bratrů narazí náklaďák s rourami a oba skončí v nemocnici. Kakeru umíral, jelikož roura zasáhal jeho srdce a jedinou věcí, které by ho mohal zachránit, byla transplantace. Tu dostal od svého bratra, který chtěl svého milovaného mladšího bratra zachránit. A nyní je pouze na našem hrdinovi, aby začal znovu hrát v týmu a naplnil tak Sugurův sen. Podaří se mu to?


Hodnocení: Tohle anime doporučuju především fotbalovým fanouškům. Já sama se o fotbal moc nezajímám, ale když vidím sport v anime, tak mě to strašně strhne. Dočkáte se Kakerovy síly, které okouzlí srdce všech fanoušků a jeho spoluhráčů. Také uvidíme momenty, kde Kakeru a Suguru hrají jako jeden a ukazují, že jsou nejlepší. Že hřiště je jenom jejich. Sugurovi se totiž vždycky zdálo, že spolu s Kakerem vyhraje World Cup a oba budou svírat v ruce pohár. Prostě tohle anime je super a doufám, že ho zkusíte.

Anime Law of Ueki

21. března 2013 v 16:23 | obrázek z animecrazy.net
Počet epizod: 51
Rok: 2002-2003
Žánr: akční, bohové, supersíla

Děj: Ueki Kousuke vládne zvláštní silou:měnit odpadky ve stromy. táte se, jak je to možné? No, jeho učitel dějepisu Kobayashi je jeden z Bohů, který je podřízený Nejvyššímu Bohovi. A ten Nejvyšší se rozhodl vybrat pár kandidátů na budoucího vládce Bohů. Mezi ně patří samozřejmě Ueki. Každý z kandidátů musí orazit svého nepřítele a získat, tak body neboli "zai". Pokud, ale kandidát skončí s nulovým počtem bodů, zmizí. Samozřejmě to Mori Ai, dívka, která Uekiho viděla používat jeho sílu, nemůže nechat jen tak. A tak se k Uekimu s Mori přidává zvířecí milovnice Rinko( jež mění fazole v bomby), uživatel metanu Sano (mění ručníky v metan) a nakonec opičí muž Hideyoshi ( jež portrétům dává schopnost mluvit.)

Hodnocení: Skvělé anime se spousto akce, napětí a nečekaných momentů. Objeví se
tam i roztomilá příšerka Tenko-chan, která pomůže Uekimu zesílit. Pak třeba Robert, tak trochu podivínský nepřítel, co nenávidí lidstvo a spoustu dalšího. Určitě to zkuste!




Cardfight Vanguard Link Joker Hen

15. března 2013 v 22:53 | Linda
Rok: 2013
Počet epizod: 9( vychází)
Žánr: shounen, karty

Děj: A je zde 3.pokračování úpěšného Cardfightu. Týmu Qa se podařilo vyhrát VF Circuit a tím se proslavil jako ten nejsilnější tým. Sendou Aichi je nyní už středoškolákem a studuje na Miyaji akademii, která se stará o globalizaci a jak jí přispět. On samozřejmě navrhne vanguard a vyslouží si posměch. Jenomže to neví, že jej sleduje jeho spolužák Naoki Ishida, který chce zjistit, co je na vanguardu úžasného, ale jakmile si s Aichim zahraje a uvidí, jak je náš hrdina jiný, než ve škole, chytne ho karetní hra. Od té chvíle jsou spolu a Aichi se rozhodne vytvořit Vanguard Klub, který bude pro hráče, jež tu hru zbožnují. Bohužel školní rada je proti a udělá všechno možné, aby to klubu uškodilo. K Aichimu a Naokimu se přidává Misaki Tokaru, Kourin ze slavné skupiny Ultra Rare a tichý Shingo Komoi. Jak si povedou s klubem?


Hodnocení: Ještě lepší. Naši hrdinové dospěli, ostříhali si trochu vlasy a jejich outo je čím dál hlubší. Ale Kai pomalu propadá temnotě. Víte, proč se mi to tak jeví? Aichi je čím dál silnější, živější a laskavý jako obvykle, ale Kai už začíná cítit, že ho tím vším překonává. To víte. V první sérii AichiKaiovi nesahel po kotníky, ale nyní je úplně ze všech nejsilnější.Takže žárlivost, vztek a závist. Pokud Kai propadne temnotě, určitě ho Aichi přivede zpět. Každopádně jsem daleko zvědavá, co se bude dít dál. Přeju našim přátelům hodně štěstí.

Anime Cardfight Vanguard Asia Curcuit Hen

15. března 2013 v 15:51 | Linda
Počet epizod: 39
Rok: 2012-2013
Žánr. shounen, karty

Děj: Již druhé pokračování Cardfightu. Po vítězství týmu Q4 se Aichi Sendou setkal s chlapcem, jehož jméno bylo Takuto Tatsunagi, který je sponzoremVanguard Fight Circuit. Aichi je vyzván k zápasu a po něm se zdá všechno v pořádku, ale přece se pár věcí změní. Z jeho balíčku Royal Paladine se stal Gold Paladine, kde je jeho avatarem Blonde Ezel. Všem se změnily vzpomínky, balíčky a dokonce Kai se přidal do týmu AL 4. A kdo je Leon Souryu z týmu Dreanought, který vlastní Legendrání balíček Aqua Force? A co je zač tajemná síla Void?



Hodnocení: Ještě lepší série, než ta první. Pčichází nové výzvy, noví hrdinové a především noví přátelé. Aichi bude mít, co dělat, aby všechno vrátil do starých kolejí a jako vždy zachránil svět. Podaří se mu použít Psyqualiu tak, aby ho už neovládla? Jak si poratí s týmem AL4? Určitě se dívejte!

Cardfight! Vanguard

12. března 2013 v 21:27 | Linda
Počet epizod: 65
Rok: 2011-2012
Žánr: shounen, souboje s kartami

Děj: Vanguard je populární karetní hra mezi kluky i děvčaty. Vščně šikanovaný Aichi Sendou dostane kartu rytíře- Blaster Blade od chlapce jménem Toshiki Kai, který je prostě ten nejlepší hráč Vanguard. Brzy se spřátelí, ale posléze se Kai odstěhuje pryč. Když se po letech znovu setkávají, Kai je jiný a chladný, proto se Aichi rozhodne zkusit hru Vanguard. Společně se svým týmem Ouadrifoglio( z italštiny to znaměná "čtyřlístek") neboli zkráceně Q4, ve kterém je Kai,Misaki Toharu a Kamui Katsuragi, se snaží probojovat do národního turnaje. Jenomže brzy v sobě objeví sílu Psyqualia, která svému majiteli ukazuje cestu k vítězství, ale stahuje ho do temnoty. Co se stane, když se zjistí, Kaiův bývalý přítel Ren Suzugamori tu sílu má také?

Hodnocení: Úplně skvělé napínavé anime. Stanete se svědky neuvěřitelných soubojů, pout přátelství a odhalíte, jakou máte fantazii. Musím dodat, že Cardfight je něco podobného jako Yu-Gi-Oh. Samozřejmě, že každého nemusí hned bavit, ale dějově je to úžasně zajímavé. Jak už to tak ve světě chodí, tak jednou prohraješ a jednou vyhraješ. Přesto pokud se chceš stát nejlepším hráčem, musíš bojovat a povstat. Určitě se na něj podívejte!

 
 

Reklama